Informacije o konferenciji

Poruka dobrodošlice

Dragi prijatelji i kolege,

Veliko mi je zadovoljstvo i čast da Vam uputim poziv da prisustvujete Trećem Samitu planinskih centara Centralne Evrope (MoReSCE), koji će se održati od 28.-30. marta 2023. godine u hotelu Viceroy na Kopaoniku, Srbija.

MoReSCE 2023 zajednički organizuju JP „Skijališta Srbije“ i Centar za istraživanja i studije turizma.

dejan-ćika-kopaonik (1)

U okviru teme: “Investicije i inovacije u planinskim centrima”, MoReSCE 2023 predstavlja platformu poslovne saradnje donosilaca odluka u oblasti razvoja planinskih centara i ponuđača opreme i infrastrukture za celogodišnji razvoj turizma na planinama.

Neformalni deo događaja predstaviće spoj srpske gastronomije, jeinstvene kulture i umetnosti, u kombinaciji sa prirodnim lepotama koje oduzimaju dah i sastancima pre i posle samita.

MoReSCE 2023 će vam pružiti priliku da proširite znanja i istražite inovacije u razvoju planinskih centara, investicionih platformi kao i marketinga i brendiranja destinacije. MoReSCE 2023 će nastojati da ponudi obilje mogućnosti za umrežavanje, pružajući vam priliku da se upoznate i komunicirate sa ključnim donosiocima odluka i liderima industrije, kao i partnerima i izlagačima.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i odvojiti malo više vremena da uživate u spektakularnoj i jedinstvenoj lepoti ovog kraja.

Želim Vam još jedan uspešan MoReSCE!

Dejan Ćika
Generalni direktor
JP „Skijališta Srbije”

GDE

Hotel Viceroy
Kopaonik
Republika Srbija

KADA

28. mart – 30. mart 2023.

TEMA

Investicije i inovacije u planinskim centrima

JP „Skijališta Srbije“ i Centar za istraživanja i studije turizma organizuju treći Samit planinskih centara centralne Evrope na Kopaoniku (28.03.-30.03.2023. godine). U okviru teme: “Investicije i inovacije u planinskim centrima”, MoReSCE 2023 predstavlja platformu poslovne saradnje donosilaca odluka u oblasti razvoja planinskih centara i ponuđača opreme i infrastrukture za celogodišnji razvoj turizma na planinama.

MoReSCE 2023 nastavlja svoju misiju kao jedini događaj u regionu u cilju stvaranja uslova za unapređenje konkurentnosti planinskih centara, umrežavanje aktera i povezivanje donosilaca odluka.

Ove godine fokus je na investicijama i inovacijama, posebno u vremenu koje dolazi nakon pandemije virusa SARS-CoV-2, a u svetlu najavljenih investicionih ciklusa u razvoju ponude na planinama u regiji.

Teme

01.

Novi investicioni ciklus u planinskim centrima regije: Podizanje konkurentnosti kao prioritet

02.

Finansiranje velikih projekata: Koliko smo napredovali u odnosu na poslednji ciklus?

03.

Inovacije i digitalizacija planinskih centara

Kome je događaj namenjen?

• Nacionalne turističke organizacije, planinske destinacije (DMO), regionalne DMO,

• Predstavnici lokalnih vlasti regionalnih administracija u planinskim centrima,

• Internacionalna i/ili regionala udruženja sa fokusom na planiski razvoj,

• Investitori i pružaoci infrastrukture u skijaškim centrima,

• Asocijacije i institucije povezane sa zimskim turizmom.