Partneri

Ministarstvo turizma i omladine

Ministarstvo turizma i omladine – Sektor za turizam, nadležno je za: sprovođenje Zakona o turizmu i Strategije razvoja turizma u Republici Srbiji; praćenje i analizu sistemskih rešenja, zakonske regulative i ekonomskih mera u poslovanju i razvoju turističke privrede i predlaganje odgovarajućih mera, istraživanje i analizu stanja i tendencija na turističkom tržištu, po pitanju različitih turističkih proizvoda i klastera, nabavku i analizu podataka iz Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, sprovođenje postupaka kategorizacije u skladu sa Zakonom o turizmu, praćenje razvoja, predlaganje mera i sprovođenje aktivnosti u obrazovanju i usavršavanju kadrova u turizmu sa ciljem podsticanja zapošljavanja, izrada plana, praćenje izvršenja budžeta u delu koji se odnosi na Sektor; analiza predinvesticionih i investicionih projekata u vezi sa razvojem turizma, integralno planiranje razvoja turizma srodnih delatnosti, određivanje i održivo korišćenje turističkog prostora, određivanje turističkog mesta i prioritetne turističke destinacije, praćenje i analiza državnog ulaganja u razvoj turizma kroz podsticajne mere i odlaganje korektivnih mera; kao i druge aktivnosti u ovoj oblasti.

JP Skijališta Srbije

JP „Skijališta Srbije“ je kompanija čiji je zadatak da razvojem skijaške infrastrukture, ski centre u Srbiji stavi rame uz rame sa evropskim i svetskim ski destinacijama i da ih učini što pristupačnijim i atraktivnijim za domaće i strane turiste. Misija je da vrhunskom ponudom za svako doba godine i visokim kvalitetom usluga u svakom momentu osigurati potpuno zadovoljstvo svakog posetilaca. Vizija je postati regionalni lider u obezbeđenju uslova za visoko kvalitetno i bezbedno skijanje i druge sportsko rekreativne aktivnosti, uz očuvanje životne sredine, a sa fokusom na održivi razvoj.

CTRS - Centar za istraživanja i studije turizma

Centar za istraživanja i studije turizma (CTRS) je udruženje eksperata iz oblasti turizma i hotelijerskog menadžmenta. Od 2008. godine do danas tim eksperata ostvaruje blisku saradnju sa drugim regionalnim organizacijama, vladinim institucijama, međunarodnim organizacijama i nezavisnim istraživačkim centrima širom Evrope i Bliskog istoka u cilju usvajanja smernica za održivi turizam i savremeni hotelijerski menadžment. Na početku formiran kao nacionalna incijativa, CTRS postaje regionalno prepoznatljiva organizacija angažovana u brojnim projektima iz oblasti turizma i održivog razvoja. Zajednička vizija tima CTRS-a je da svojim znanjem, veštinama i kontaktima podstakne turističke destinacije u delu marketinga i menadžmenta kako bi bile što konkurentnije.

Hotel Viceroy

U podnožju planina čiji su vrhovi okovani snegom, u centru biodiverziteta, Viceroy Kopaonik Serbia poziva sve one koji traže avanturu bez granica. Odvažite se na istraživanje van granica našeg neverovatnog odmarališta – hotela sa 119 soba i direktnim pristupom skijaškim stazama koji dokazuje da je moguće iskusiti vrhunac modernog luksuza u neukroćenoj prirodi. Dočekaće vas duh koji je jednako ozaren kao i klima: Kopaonik nosi nadimak „Planina sunca” i može da se pohvali sa blizu 200 sunčanih dana u godini, čime obezbeđuje prelepe uslove tokom cele godine.

TechnoAlpin

TechnoAlpin od 1990. godine dizajnira i gradi sisteme za pravljenje snega za skijališta širom sveta po principu „ključ u ruke“. Strast kompanije prema snegu i njen entuzijazam za inovativna rešenja učinili su je vodećim svetskim dobavljačem. Najvažniji prioritet kompanije je pronaći idealno rešenje za svakog pojedinačnog kupca. Svaki sistem je dizajniran sa velikom pažnjom na detalje i prilagođen je specifičnim potrebama kupca. Asortiman proizvoda stalno raste, sa ciljem proizvodnje snega vrhunskog kvaliteta i maksimiziranja energetske efikasnosti. Pored rešenja na otvorenom po principu „ključ u ruke“, TechnoAlpin nudi i razne opcije za osnežavanje u zatvorenom prostoru, otvarajući vrata za jedinstvene avanture na snegu širom sveta.

Prilagođavanje je deo naših standarda

LEITNER je jedan od vodećih svetskih proizvođača sistema žičara. Od 1888. godine naziv LEITNER označava odvojive gondole i žičare, kao i žičare, uspinjača, kosih liftova i ski liftova sa fiksnim hvatom. Kompanija nudi rešenja visoke tehnologije i njeni proizvodi su poznati po svom vrhunskom kvalitetu, vrhunskoj funkcionalnosti i sofisticiranom dizajnu. Kupci LEITNER-a su očekivali prilagođavanje kao standardnu uslugu. LEITNER zadovoljava tu potražnju nudeći posebno širok spektar individualno prilagodljivih proizvoda – od odvojivih gondolskih žičara preko telemiksa (kombinovana odvojiva žičara i gondola) do odvojivih žičara za sedenje, individualni zahtevi klijenata mogu biti ispunjeni širokim spektrom individualnih opcija konfiguracije. Svi proizvodi su projektovani i proizvedeni u skladu sa najnovijim evropskim propisima o žičarima i odobreni od strane ovlašćenog tela.

LEITNER je deo grupe “High Technology Industries” grupe (HTI), koja takođe proizvodi mašine za čišćenje snega i komunalna vozila na gusenicama (PRINOTH), kao i sisteme za pravljenje snega (DEMACLENKO). To ga čini jedinim dobavljačem koji može da isporuči čitav niz zimske tehnologije.

DEMACLENKO

DEMACLENKO je jedna od vodećih svetskih kompanija za snežne topove i sisteme za pravljenje snega koji štede resurse. Rešenja „ključ u ruke“ savršeno su prilagođena individualnim potrebama kupaca i geografskim zahtevima skijališta. Profesionalna podrška nakon prodaje – od puštanja sistema u rad do održavanja i hitne službe tokom špica sezone – upotpunjuje portfolio. Jaka mreža filijala i distributera širom sveta obezbeđuje nesmetan rad lanaca snabdevanja i pouzdanu brigu o kupcima.

DEMACLENKO je deo grupe High Technologi Industries (HTI), koja takođe proizvodi sisteme žičara (LEITNER), kao i mašine za čišćenje snega i komunalna vozila na gusenicama (PRINOTH).

PRINOTH – Za savršene staze

PRINOTH je jedan od vodećih svetskih dizajnera i proizvođača mašina za čišćenje snega, kao i nosača guseničara i vozila i opreme za upravljanje vegetacijom. Sa decenijama iskustva, PRINOTH razvija proizvode za najizazovnije uslove. Kombinovanjem najsavremenijih tehnologija, digitalnih usluga i stručnog znanja, PRINOTH omogućava održivo, ekonomski efikasno i visokokvalitetno čišćenje snega, nudeći ljubiteljima zimskih sportova ono što najviše žele – savršene staze. Pored vozila opremljenih najnovijom tehnologijom motora, PRINOTH je predstavio prvi na svetu uređaj za čišćenje snega na vodonik i prvi koji je komercijalno prodao električni čistač za sneg. Štaviše, kupci mogu da računaju na brzu, fleksibilnu i stručnu podršku za sve upite.

PRINOTH je deo HTI grupe (High Technologi Industries), koja je specijalizovana za industriju zimskih sportova, građevinarstvo i čistu energiju i ima više od 70 filijala, preko 130 prodajnih i servisnih mesta i više od 3.800 zaposlenih širom sveta.

MND

MND je francuska industrijska grupa specijalizovana za mobilnost žičarom, sisteme za pravljenje snega, bezbednost na planinama i sadržaje za odmor koji izazivaju uzbuđenje. Sa preko 3.000 kupaca u 49 zemalja, MND svakodnevno kroz svoja četiri osnovna poslovanja doprinosi mobilnosti, slobodnim aktivnostima i bezbednosti svih, dok nudi dokazana i održiva rešenja zasnovana na svom iskustvu u planinskim aktivnostima. Sa sedištem u francuskim Alpima, MND ima 300 zaposlenih i oslanja se na 12 međunarodnih lokacija i 29 distributera za razvoj svojih aktivnosti širom sveta.

WPK Austria GmbH

WPK Austria GmbH je austrijsko državno akreditovano telo za inspekciju i testiranje, koje pruža potpune usluge konsaltinga i inspekcija u žičarama, i specijalizovano je za mere za obezbeđivanje svih potrebnih i neophodnih bezbednosnih provera, inspekcija i obuka.

Vrši ispitivanja kompletnih sistema žičara kao i posebne preglede komponenti žičare (bez razaranja komponenti). Tehnička kompetencija WPK Austria GmbH je zasnovana na širokoj mreži stručnjaka, omogućavajući klijentima sve što je potrebno da se osigura usklađenost i bezbednost.

Usluge WPK Austria GmbH se fokusiraju na identifikaciju potencijalnih bezbednosnih rizika u izgradnji, radu i održavanju instalacija žičare. WPK Austria GmbH se nalazi u Kaprunu, u Austriji. Pružanje usluga je moguće širom sveta, a poslovne aktivnosti u region se obavljaju iz Sarajeva, BiH.

YETTEL

Yettel je novi telekomunikacioni brend PPF Telekom Grupe, predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Do marta 2022. godine poslovao je pod imenom Telenor. Yettel pruža digitalne usluge i povezanost, sa fokusom na korisnike i jednostavnom misijom: pomoći im da pronađu svoj balans. Ima skoro tri miliona korisnika, uz bogatu ponudu digitalnih i fiksnih usluga, mobilne i dodatne opreme na više od 130 prodajnih mesta širom zemlje u Srbiji. Pokriva celu teritoriju Srbije brzim i pouzdanim internetom, pružajući superiorno korisničko iskustvo. Krajem 2021. godine lansiran je Hipernet, sa najboljim internetom i digitalnom televizijom za celo domaćinstvo.

AXESS

Axess je međunarodni vodeći proizvođač sistema za prodaju karata i upravljanja sistemima pristupa. Kompanija ima 21 poslovnicu, u 17 zemalja i 300 zaposlenih. Proizvodni pogon se nalazi u Austriji, a prodaja i pružanje usluga je moguće širom sveta. Nudi individualna rešenja za upravljanje ulaznicama i pristupom, softverske proizvode za integraciju sopstvenih poslovnih oblasti i CRM sisteme za upravljanje podacima o klijentima, prodaja karata, raspodela prihoda, registracija ličnih podataka, provere kontrole pristupa i bezbedno upravljanje podacima za javni prevoz, sport, rekreaciju i kulturna mesta.

Naša rešenja koriste skijališta, sajamski i kongresni centri, stadioni i arene, rekreacijski parkovi, muzeji, atrakcije i turistički prevoz. U ovim oblastima nudimo kompletna rešenja za odmarališta, registraciju kupaca i programe lojalnosti kupaca sa integracijom društvenih medija, kao i brojne standardizovane interfejse za sisteme trećih strana. Individualno prilagođena rešenja se razvijaju za pojedinačne projekte zasnovane na proverenim standardnim tehnologijama. Počevši od našeg standardnog sistema, nudimo rešenja po meri za svaku oblast primene.

 

ESTUAR

Estuar je sistem integrator kompanija koja svojim korisnicima obezbeđuje kompletna rešenja u oblasti ICT industrije po principu “Ključ u ruke”, pomažući im da digitalizuju svoje poslovanje.

U cilju pružanja kompletnog rešenja svojim korisnicima, Estuar pokriva sledeće oblasti: Prilagođavanje i implementacija softverskih rešenja u ICT industriji za digitalne kanale prodaje; Izrada i implementacija specijalizovanih softverskih rešenja za online poslovanje; Distribucija i instalacija hardverskih i softverskih rešenja vodećih ICT proizvođača u oblasti digitalizacije poslovanja, ticketing-a, pristupne kontrole i fiskalizacionih rešenja; Projektovanje i implementacija energetskih i bezbedonosnih rešenja (kontrola pristupa, video nadzor, napredna mrežna rešenja), a sve u cilju zaštite usluga, podataka, imovine i poslovanja, odnosno smanjenja operativnih troškova klijenata.

„Hidromontaža“ je privatna kompanija osnovana 2011. godine u Beogradu sa registrovanom delatnošću: Izgradnja  projektovanje hidrotehničkih objekata.

Osnovna delatnost firme je projektovanje, izgradnja, inženjering i konsalting u oblasti hidrotehničkih objekata i infrastrukturnih objekata. Tu spadaju objekti  vodovoda, kanalizacija, sistema za prečišćavanje otpadnih voda, crpnih stanica, uređenje i regulacija reka i bujičnih vodotoka. Posebno je specijalizovana za projektovanje i izvođenje objekata mikro i malih hidroelektrana, akumulacija za navodnjavanje, ribnjaka, kao i objekata osnežavanja i uređenja skijališta.

Osim u Srbiji, firma posluje i u regionu (u Republici Srpskoj), a u daljem razvoju težimo da proširimo tržište i na ostale susedne države.

Dosadašnjim radom stekli smo puno poverenje naših Investitora, pa preduzeće od osnivanja do danas beleži kontinuirani rast i razvoj. Možemo izdvojiti Investitore kao što su: Elektroprivreda Srbije, Ministarstvo privrede, opštinske upreve u celoj Srbiji, JP ,,Skijališta Srbije,, OC Jahorina, JVP ,,Beograd-Vode,,  kao i brojne privatne investitore.

U vlasništvu preduzeća je grajdevinska mehanizacija i oprema koja je stacionirana u okviru pogona ,,Batočina,,

ELKOMS

Elkoms je u poslednjih 15 godina prepoznat kao pouzdan partner u realizaciji kapitalnih projekata u projektovanju i izradnji velikog broja kapitalnih projekata skijaške infrastrukture. Između ostalog, zajedno sa još nekoliko partnerskih firmi realizovao je projekte gondola Brzeće – Mali Karaman, Gold gondola Zlatibor, izgradnja veštačkog snega na novim stazama na Kopaoniku, ski lift na Goču. Stalni je partner najvećih svetskih proizvođača Leitnera i TechnoAlpina na teritoriji Srbije i regiona. Zajedno sa ITC kompanijom  ima izuzetno dobru saradnju sa Wiegandom i Sun kidom.

Omega Team

Omega Team je kompanija koja je donela znanja iz različitih oblasti industrije sa ciljem da vaše ideje transformiše u stvarnost nudeći kompletna rešenja u poslovima koje obavljamo. Naš pristup je zasnovan na vrhunskoj usluzi koja omogućava na najbolji mogući način da sagledamo i analiziramo sve aspekte vitalne za donošenje ispravnih odluka koristeći naše bogato iskustvo i znanje kombinovano sa iskustvom i znanjem naših saradnika visoko specijalizovanih za određene segmente naših usluga, koji zajedno dovesti do najvišeg nivoa uspešnosti našeg angažovanja. Kada su u pitanju planinska odmarališta, nudimo kompletna rešenja za projektovanje, izgradnju, opremanje i vođenje ski centara, kao i kontinuiranu podršku u postizanju najviših standarda bezbednosti, usluge, zadovoljstva klijenata i prilagođavanja stalnim promenama i zahtevima tržišta.

 

 

gorski hotel & spa

Postoje mesta čiju čaroliju osetite odmah – mesta koja nas približavaju prirodi i svemu što se krije u nama. Gorski Hotel & Spa je upravo takvo mesto. Sve o čemu ste sanjali tokom cele godine je ovde na dohvat ruke. Od šetnje cvetnim stazama u proleće do uzbuđenja skijanja na snegom prekrivenim vrhovima. Od uživanja u plivanju u toplom bazenu sa pogledom na ski staze do nezaboravnog iskustva topline i nenametljivog luksuza u svakom detalju naših komfornih soba inspirisanih prirodom.

BRzmin

Brzmin je kompanija iz Srbije specijalizovana za niskogradnju. Od 1994. godine kompanija radi u oblasti sistema žičara za ski centre. Kompanija je takođe specijalizovana za sve vrste poslova koji se odnose na izgradnju i održavanje ski staza i pripremu terena za montažu i montažu različitih vrsta elemenata ski infrastrukture.

Od pripremnih radova do završnih faza kompanija pokriva sve neophodne aktivnosti za završetak projekata. Takođe, kompanija poseduje fabriku za proizvodnju betona.

Kompanija proizvodi beton za sopstvene projekte i pruža usluge trećim licima. Neki od najnovijih realizovanih projekata su Gondola Brzeće – Mali Karaman i Ski staza i Ski lift Krčmar i Gvozdac. Kompanija konstantno unapređuje sve poslovne procese i poslovanje, a ovo je jedina srpska kompanija koja može da pruži ovu vrstu usluge. Posvećeni najvišim standardima kvaliteta u realizaciji projekata.

BRITISH MOTORS

British Motors je ekskluzivni prodajno-servisni centar za Jaguar i Land Rover vozila za Srbiju i Crnu Goru, urađen po najvišim propisanim standardima JLR grupacije. Kao najmoderniji centar ovog tipa u istočnoj Evropi, pružamo besprekorna korisnička iskustva za posetioce salona. Naši prodajno-servisni centri nalaze se u Beogradu, Čačku i Podgorici.

Pored dobijanja ažuriranih i pouzdanih informacija o cenama Jaguar i Land Rover vozila, u British Motors-u uvek možete dobiti sugestije o pravilnom načinu održavanja automobila. U našem prodajno-tehničkom salonu imate priliku i da pogledate nove modele vozila, kao i da zakažete test vožnju.